Rode kruis-Vlaanderen - afdeling Tielt

Groot Tielt Pittem/Egem Ruiselede en deelgemeenten Dentergem en deelgemeenten

Wij zijn een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen. We zijn actief op het vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid en bloedvoorziening. Bij dit alles doen we maximaal een beroep op vrijwilligers.

Bij de Hulpdienst is er maandelijks dienstenregeling en bijscholing in ons RK-lokaal, er worden ook regelmatig opleidingen op provinciaal vlak georganiseerd en er zijn heel wat preventieve diensten uit te voeren (op sportmanifestaties, concerten, fuiven, kortom: activiteiten waar veel volk op afkomt en waar mogelijks hulpverlening nodig is).
Onze Dienst 112 zorgt voor het dringend ziekenvervoer in onze regio en daarvoor slapen elke nacht 2 goed opgeleide vrijwilligers-ambulanciers in het ziekenhuis en in het weekend zijn er daar zowel overdag als ’s nachts telkens 2 vrijwilligers-ambulanciers stand-by.
De vrijwilligers van de Zorgbib doen wekelijks hun ronde met de boeken in het ziekenhuis en wzc.
De medewerkers van Sociale Hulverlening zijn bijna dagelijks actief in het wzc om te helpen bij activiteiten met de bewoners, om met rolstoelpatiënten te wandelen of om uitstappen te begeleiden. De dienst Sociale Hulpverlening is ook actief bij aangepaste vakanties (voor personen die door hun handicap of ziekte moeilijk zonder begeleiding op reis kunnen, samen met hun mantelzorgers) en vakantiekampen (voor maatschappelijk kwetsbare kinderen).
Bij de Dienst Bloedgeven helpen de vrijwilligers om de 3 maanden mee (inrichten lokaal, geschenkenstand bemannen en drankje serveren na de bloedafname) bij telkens 3 bloedafnames.
De vrijwilligers van de Dienst Vorming zorgen constant voor de opleiding/bijscholing van de Hulpdienst-vrijwilligers en richten jaarlijks een EH-cursus in voor de bevolking.

Mensen die bereid zijn de nodige opleidingen te volgen zijn altijd welkom als vrijwilliger bij onze Hulpdienst, Zorgbib, Sociale Hulpverlening, Dienst Bloedgeven en Dienst Vorming. Op onze website vind je de nodige info.
Organsiate: Rode kruis-Vlaanderen - afdeling Tielt Stichting
Contactpersoon: Verhenne Nele
E-mailadres: secretaris@tielt.rodekruis.be
Website: http://www.rodekruis.be/tielt
Facebook: http://www.facebook.com/RodeKruisVl