LEIF West-Vlaanderen

West-Vlaanderen


LEIF staat voor LevensEinde InformatieForum. Sinds 2013 heeft LEIF West-Vlaanderen de waardige levenseindezorg in onze regio mee op kaart gezet. Zowel naar de burgers, het breed verenigingsleven, de zorgsector als naar de patiënten toe.

Samen met onze partners in de eerstelijnszorg en de Palliatieve Netwerken in onze provincie werken wij verder om 'Tijdig zorgen voor je zorg bij het levenseinde' bij jong en minder jong ingang te doen vinden.

We ontplooien onze nabijheid volop: er zijn LEIFpunten in Brugge, Roeselare, Oostende en Kortrijk (in voorbereiding) met LEIF-zitdagen in Blankenberge, Knokke-Heist, Bredene, De Panne, Gistel, Middelkerke, Heuvelland, Veurne en Izegem.

In de LEIF-punten en op de LEIF-zitdagen kan je terecht voor informatie rond het levenseinde en voor begeleiding bij het invullen van formulieren, zoals de negatieve wilsverklaring en de verklaring voor orgaandonatie. Patiënten, hun familie en hun artsen kunnen aankloppen bij het medisch team West-Vlaanderen, te bereiken via het nummer 0471 83 90 10 (bereikbaar op dinsdag van 9u tot 12u en op woensdag en donderdag van 18u tot 20u).
Medische consultaties kunnen momenteel enkel in Brugge, Oostende en Roeselare.

Om dit alles te bewerkstelligen werken we met goed opgeleide en geëngageerde vrijwilligers. Interesse om het team te versterken? Neem gerust contact op via het nummer 050 34 07 36 of leif@levenshuis.be
Organsiate: LEIF West-Vlaanderen vzw
Contactpersoon: Barbara Roose
E-mailadres: barbara.roose@levenshuis.be
Website: http://www.levenshuis.be/leif
Facebook: http://www.facebook.com/LEIFWest-Vlaanderen