Dynamica

Tielt & Meulebeke

Dynamica is een vereniging die vooral mindervaliden als doelgroep heeft en biedt hen sport en ontspanning aan. We zijn gehuisvest in de gebouwen van het Sociaal huis – Ter Deeve aan de Bonestraat in Meulebeke. Momenteel tellen we meer dan 200 leden, merendeels uit de regio Meulebeke- Tielt, waarvan ongeveer de helft mindervalide is.
Elke zaterdagnamiddag kunnen onze leden terecht in ons clublokaal voor een gezellige babbel, muziek te beluisteren, te biljarten, te kaarten, tv te kijken en iets te drinken. Er wordt maandelijks ook gekaart en gebiljart in clubverband. Maandelijks gaat er in ons kooklokaal voorzien van een nieuwe en speciaal aangepaste keuken voor rolstoelgebruikers een kooknamiddag door.
Drie maal per jaar gaat er in Ter Deeve een verjaardagsfeest door voor onze jarige leden. Ze worden er gratis verwend met koffie en taart, krijgen een klein geschenk en kunnen nog mooie prijzen winnen met de daarbij aansluitende spelletjes Bingo. Hier wordt ook ons sinterklaasfeest, kerstfeest, kampioenenviering, hutsepotsouper en pannenkoekennamiddag georganiseerd.
Verder organiseren we buiten onze lokalen jaarlijks nog een nieuwjaarsfeest, een droppingsweekend, een bowlingavond, een bolletra-namiddag en een volksspelennamiddag.
Onze leden die graag zwemmen kunnen terecht in het zwembad van Ter Borcht, de kosten hieraan verbonden (tot een bepaald bedrag) worden door de vereniging gedragen.
De informatie naar onze leden toe gebeurt via een jaarkalender waar alle activiteiten in vermeld staan met daarnaast een tweemaandelijkse nieuwsbrief waarin de komende activiteiten uitgebreid aan bod komen zodat onze leden duidelijk weten waar, wanneer en welke activiteit er doorgaat.
Om onze minder mobiele leden de kans te geven om aan activiteiten deel te nemen worden ze indien nodig gratis afgehaald met aangepast vervoer.
Dit alles wordt uitsluitend door vrijwilligers georganiseerd.
Organsiate: Dynamica vzw
Contactpersoon: Eric Landuyt
E-mailadres: eric.landuyt@skynet.be
Website: http://www.dynamicameulebeke.bloggen.be/
Facebook: http://www.facebook.com/Dynamica-Meulebeke-Vzw