Curando

West- en Oost-Vlaanderen

Op vandaag biedt vzw Curando een zorgaanbod op geïntegreerde wijze aan in vijf woonzorgzones. De vijf woonzorgzones van vzw Curando vormen in West- en Oost-Vlaanderen een unieke structuur die zorg dichter bij de mensen brengt. Elke woonzorgzone biedt verschillende zorgformules aan. Zo engageert de vzw zich voor een compleet zorgtraject, gaande van ondersteuning in de thuissituatie via thuisverpleging, de diensten van een lokaal dienstencentrum, dagverzorging, kortverblijf en herstelverblijf tot residentiële zorg met assistentiewoningen en woonzorgcentra.

Curaremos Tielt
Op de hoek van de Kroonstraat en de Oude Stationstraat werden onlangs 21 assistentiewoningen gebouwd. Deze realisatie kreeg de naam Curaremos, wat als letterlijke betekenis “wij zullen zorgen” heeft. En dat is een belofte die vzw Curando als beheersinstantie in deze groep van assistentiewoningen waarmaakt. De residenten kunnen volledig zelfstandig wonen maar dankzij de aanwezigheid van een woonassistente en een conciërge hebben zij de geruststelling dat er altijd iemand is waarop zij een beroep kunnen doen.
Vrijwilligers kunnen bij ons terecht
Binnen vzw Curando is er een boeiende en bloeiende vrijwilligerswerking. Het talent van de vrijwilligers van vzw Curando verbindt generaties met elkaar en zorgt zo voor een méérwaarde voor zowel de vrijwilligers zelf als voor de bewoners, bezoekers, patiënten en hun familie in de diverse zorgformules. Om dit uit te bouwen zijn we steeds op zoek naar nieuwe mensen.
Organsiate: Curando vzw
Contactpersoon: Fanja Thoelen
E-mailadres: fanja.thoelen@curando.be
Website: http://www.curando.be/
Facebook: http://www.facebook.com/curando.be/