De Kleine Torenvalk

Tielt en regio

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat onze jeugdbeweging uit twee delen bestaat: De Kleine Torenvalk (KT) voor kinderen van 8 tot 12 jaar en De Natuurbelevers (NB) voor jongeren van 13 tot 17 jaar. Sommige activiteiten zijn samen, andere apart. Binnen deze twee groepen zijn er nog verdere onderverdelingen per leeftijd.

In onze jeugdbeweging staan drie pijlers centraal: genieten van natuur, respect voor de natuur en actief bijleren over de natuur. We hebben 1 tot 2 activiteiten per maand, meestal op zondag. We trekken er op uit met de fiets, maken een mooie wandeling in een stukje natuur in eigen streek, bezoeken een verrassend natuurgebied verderop, gaan op zoek naar trekvogels, bouwen nestkastjes en maken voederbollen, planten bomen aan, helpen mee aan acties van Rikolto en nog zoveel meer!

De jeugdbeweging wordt getrokken door een fantastische leidingsgroep. Deze bestaat uit 28 mensen die elke activiteit paraat staan. Elke leider/leidster helpt activiteiten organiseren en is ook actief binnen verschillende werkgroepen. Het is een fantastische bende en echt een plezier om er samen verantwoordelijkheid mee te dragen. Op dit moment hebben we leiders/leidsters genoeg.

Organsiate: De Kleine Torenvalk vzw
Contactpersoon: An-Aël Cassaert
E-mailadres: anael.cassaert@gmail.com
Website: https://www.detorenvalk.be/jeugd/
Facebook: https://www.facebook.com/JeugdDeTorenvalk